Blog

22

Jun

Què són les normes APA i utilitat en la redacció de documents.

És possible que treballant amb el word o el open office alguna vegada t’hagis creuat amb l’acrònim APA. Saps que vol dir?

Les normes APA (American Psychological Association) són un estil de presentació i organització d’informació molt utilitzades en la redacció de projectes.

Són prou importants com per ser els estils que vénen configurats per defecte en el paquet office de Microsoft.

Ens ajuden a mantenir un estil coherent els permet als lectors saber què buscar mentre llegeixen articles de revistes i altres formes d’escriptura.

Sabies que…

L’estil APA té origen en un article publicat el 1929 a Psychological Bulletin que estableix les pautes bàsiques.

Aquestes pautes es van ampliar eventualment amb el Manual de publicació d’APA.

Com passa amb altres estils editorials, APA consisteix en regles o normes que un editor observa per a que es garanteixi una presentació clara i consistent del material escrit.

Es refereix a l’ús uniforme d’elements com ara selecció de capçaleres, to i longitud; puntuació i abreviatures; presentació d’estadístiques i números; construcció de figures i taules, cites de referències; i molts altres elements que són part d’un projecte.

Aquest any s’ha publicat el Manual APA 2018 sisena edició el qual es veu com una autoritat en el que es refereix a les normes de creació, format, citacions, presentació i referències.

Com son les normes APA

En la majoria dels casos, un article ha d’incloure quatre seccions principals: la portada, el resum, la secció principal i la llista de referències.

  1. Portada

La portada de títol ha de contenir una capçalera, títol, nom d’autor i afiliació escolar en execució.

L’objectiu de la teva pàgina de títol és que el lector sàpiga ràpidament de què tracta la seva feina i per qui va ser escrit.

  1. Resum

Un resum del document que segueix immediatament la portada.

Segons el format APA, aquest resum no haurà de tenir més de 150 a 250 paraules, encara que això pot variar segons la publicació específica o els requisits de l’instructor.

  1. Cos principal

Per alguna cosa així com un assaig, el cos principal de l’article inclourà l’assaig real en si.

Si s’escriu un informe de laboratori, el cos principal es dividirà en seccions addicionals.

Els quatre components principals d’un informe de laboratori inclouen una introducció, mètode, resultats i seccions de discussió.

  1. Referencies

La secció de referència de l’article inclourà una llista de totes les fonts que es van utilitzar en el treball.

Si es cita qualsevol informació en qualsevol lloc del document, ha de ser referenciada adequadament en aquesta secció.

Una regla general per recordar és que qualsevol font esmentada a l’article s’ha d’incloure en la secció de referències, i qualsevol font enumerada en la secció de referències també cal esmentar-la a l’article.

Estimat lector,

És possible que treballant amb el word alguna vegada hagis vist l’acrònim APA.

Desitgem que aquest escrit hagi satisfet la teva curiositat.

Si necessites que imprimim els teus projectes estem a la teva disposició per les vies de contacte habituals. Si es necessari t’ho enviem a casa!