Blog

29

Jul

Repositoris d’icones de franc per als treballs d’impressió

Les icones són elements visuals i atractius que permeten comunicar missatges i informació de manera ràpida i efectiva. Són especialment útils en el disseny de flyers, targetes, infografies i tot tipus de material promocional que imprimim diàriament.

Al nostre escrit d’avui volem compartir alguns llocs on ens agrada anar a cercar icones quan necessitem personalitzar els nostres treballs d’impressió amb icones lliures de llicències comercials.

1. Flaticon – www.flaticon.com

És impossible començar aquesta llista sense pensar en Flaticon.

Flaticon és un lloc web pensat per i per a dissenyadors que està inclòs dins del grup d’empreses de l’arxiconeguda Freepik. Amb una oferta de més de 4.5 milions de recursos el 2023.

Flaticon ofereix recursos gratuïts en els formats png, svg, eps, psd i css. Permet descarregar les icones a les dimensions 16, 24, 32, 64, 128, 256 i 512 píxels.

A Flaticon pots editar les teves icones, funcionalitat que fa la plataforma especialment valuosa.

Si cal, també inclou icones de pagament.

2. Iconfinder – www.iconfinder.com

Iconfinder és una plataforma molt semblant a Flaticon.

Tot i que no totes les icones són gratuïtes, el lloc ofereix una secció dedicada a les icones gratuïtes que s’actualitza periòdicament.

La cerca d’icones és fàcil i eficient.

Si estàs registrat a la plataforma, pots editar les teves pròpies icones.

3. Noun Project – www.thenounproject.com

Noun Project es destaca per la seva comunitat creativa, on dissenyadors de tot el món contribueixen amb les seves pròpies creacions de icones. Això garanteix una àmplia varietat destils únics i frescos.

El lloc web ofereix una secció d’icones gratuïtes amb llicència Creative Commons, cosa que permet un ús adequat sempre que s’atribueixi al creador.

No podeu editar les icones.

4. Icons8 – www.icons8.com

Icons8 ofereix una col·lecció d’icones creades per dissenyadors professionals, cobrint diverses categories i estils.

Les icones es poden descarregar en diferents formats i mides, cosa que els fa ideals per utilitzar en flyers i targetes sense preocupar-se per la qualitat.

A més de les icones gratuïtes, Icons8 també ofereix una subscripció premium que proporciona avantatges addicionals, com ara accés a nous llançaments i suport prioritari.

5. SVG Repo – www.svgrepo.com

SVG Repo és una plataforma que ofereix una extensa biblioteca d’icones en format SVG (Scalable Vector Graphics).

Les icones en format SVG són ideals per al disseny de flyers i targetes, ja que poden escalar-se a qualsevol mida sense perdre qualitat.

Encara que no ofereix opció d’editar les icones, si us permet personalitzar-les fins a cert grau amb petites modificacions molt útils. Per exemple permet alterar el gruix de la icona, girar-lo o aplicar fons amb formes regulars.

Benvolguts lectors i clients,

Les icones són un recursos de gran utilitat al nostre dia a dia. És tan important ser originals i personalitzar els nostres treballs d’impressió com fer-ho amb la responsabilitat de respectar els drets d’autor i les llicències comercials en tot moment.

Desitgem que el nostre llistat d’eines bàsiques us sigui útil.

Coneixes o utilitzes altres repositoris?

Estem a la vostra disposició per les vies habituals de contacte.

You must be logged in to post a comment.