Blog

25

Apr

Dia mundial del disseny gràfic

Avui dia, gràcies a les noves tecnologies la majoria de nosaltres som capaces de retocar fotografies, crear nous dissenys i dissenyar imatges i logos, de manera fàcil i sense necessitat de sortir de casa. Però això no sempre ha estat així. Al llarg de la història el disseny gràfic ha anat evolucionat i creixent gràcies al treball de tots els professionals que han dedicat la seva vida i els seus coneixements a aquest sector.

Per retre’ls homenatge a tots aquells treballadors de les arts gràfiques que són determinants per a la difusió de la informació i de la cultura, cada any el 27 d’abril se celebra el Dia Mundial del Dissenyador Gràfic. Instaurat pel Consell Internacional d’Associacions de Disseny Gràfic, aquest esdeveniment fa 54 anys que és un dia molt important per a tots els periòdics, revistes, professionals del sector de la impremta, etc., els quals es fan ressò del present dia per felicitar i agrair a tots i cadascun dels professionals que es dediquen al disseny gràfic.

Des d’Impremta Novagràfic, hem volgut sumar-nos a l’homenatge i celebrar el dia Internacional del Disseny Gràfic, recordant algunes anècdotes i notícies rellevants del món del disseny gràfic que han succeït al llarg dels anys.

Abans de la invenció de la Impremta de Gutenberg, les còpies dels llibres i manuscrits es realitzaven a mà per mestres de l’art, anomenats copistes. La majoria d’ells no sabien llegir ni escriure, simplement copiaven la forma de les lletres.

Es considera que els primers creatius de la humanitat, van deixar constància de la seva comunicació artística en els anys 15.000 aC i el 10.000 aC, en les coves de Lascaux, al sud de França.

El primer llibre de la història universal que desenvolupa el món del disseny gràfic va ser El llibre de Kells, que data del segle VIII dC. Gràcies a la qualitat dels seus detalls gràfics va fer que fos adoptat com a model per posteriors artistes. Es coneix que aquesta obra, malgrat la seva antiguitat, té una qualitat gràfica molt superior a moltes de les obres actuals.

El cartell més car de la història va ser venut per 690.000 $ i pertany a la publicitat de la pel·lícula Metròpolis, un llargmetratge de Fritz Lang (UFA).

La primera targeta de Nadal va ser dissenyada en 1843 per  John Horsley Callcott, pintor acadèmic britànic de gènere i escenes històriques, il·lustrador i dissenyador.

La popular tipografia de Geòrgia porta el nom d’una notícia que deia “troben extraterrestres a Geòrgia” va ser creada per Matthew Carter.

El primer fotomuntatge de la història es va elaborar l’any 1857. L’autor que va aconseguir això va ser l’artista Henry Peach Robinson, en un procés totalment analògic que va consistir en la unió de cinc negatius mitjançant una tècnica molt similar al collage.

El famós cartell americà de reclutament de l’oncle Sam, (I want YOU for the US Army) realment està inspirat en un cartell britànic.

El logotip de Coca-cola va ser creat a través d’un estil d’escriptura actualment conegut com Spencerian Script.

El disseny del logotip més car de la història va costar ni més ni menys que 1, 280, 000,000 $ i es tracta del logotip de Symantec.

Si tens un projecte gràfic i vols aconseguir un resultat exclusiu, no ho dubtis, contacta amb Impremta Novagràfic, i t’ajudarem a aconseguir el millor resultat, en poc temps i amb la millor qualitat.