Blog

22

Jun

Pràctiques ecològiques a la impremta

Una de les tendències actuals al món de la impremta és l’ús de sistemes d’impressió cada vegada més rendibles que garanteixen la màxima qualitat i que són responsables amb el medi ambient. En la Impremta Novagràfic realitzem un gran esforç en aquest sentit i a continuació enumerem algunes de les pràctiques més comunes per estar al dia en impressió ecològica:

 

Offset sense agua

Avui dia les planxes i les tintes s’actualitzen perquè puguin usar el mínim d’aigua possible i al mateix temps garantir més altes densitats de color i lineatures de trama més fines. És una impressió que es caracteritza per una gran nitidesa en els detalls i suaus degradats.

 

Tinta base d’olis naturals

Els olis amb tintes minerals han estat tradicionalment usats. No obstant això, les últimes innovacions en el desenvolupament de tintes a força d’olis naturals fa que cada vegada més sigui possible el menor ús de tintes amb un major impacte en el medi ambient.

 

Optimització del consum del paper

Sempre que es realitza un treball d’impressió es malgasta una mica de paper: Corts, fulles de prova abans d’iniciar una tirada, errors, … Intentem minimitzar aquests desaprofitaments i reutilitzar o reciclar tot el possible.

 

Origen del paper

Entenent com a paper ecològic aquell que ha estat fabricat tenint en compte criteris de sostenibilitat i de respecte amb el medi ambient durant la seva fabricació, en la nostra impremta utilitzem paper responsable.

Aquestes són algunes de les pràctiques que intentem dur a terme en la Impremta Novagráfic i que ens permeten aportar el nostre petit granet de sorra. ¿i tu ja ets responsable amb el medi ambient?