Blog

20

Jun

Novetats Fespa 2017

El passat mes de maig s’ha celebrat a Hamburg una nova edició de la fira més gran d’Europa dedicada principalment a la serigrafia, la impressió digital i la impressió tèxtil. Fespa 2017 ha estat sens dubte l’edició més important de tots els temps on s’han pogut conèixer en primícia els productes, tecnologies i idees que aviat arribaran al mercat.

Més de 1000 empreses dedicades a la impressió, entre quals les més importants com HP, Fujifilm, Cànon, Agfa, EFI i Ricoh van ocupar 10 pavellons del recinte firal Hamburg Messe en una demostració de noves tecnologies i nous materials d’impressió i disseny mai abans vists. De l’organització de la fira Fespa es va encarregar la federació homònima de 37 associacions nacionals d’impremtes, fundada en 1962, que s’encarrega de les conferències i els esdeveniments més importants del sector, sota el lema “Dare to Print Different at FESPA 2017”.

Encara que el nostre equip d’Impremta Novagràfic no ha pogut assistir a l’esdeveniment, sempre estem pendents de les noves tècniques i materials d’impressió, per tant, ens hem informat sobre les millors novetats presentades en Fespa 2017 per compartir-les amb tots vosaltres.

Imprimir amb tinta a força d'aigua en materials rígids

Imprimir amb tinta a força d’aigua en materials rígids és una de les tècniques que més es treballen actualment malgrat la complicació que suposa treballar amb aquest tipus de tinta. No obstant això, l’acabat final que ofereix la sensació de tenir una espècia de pàtina sobre el material, evitar les olors que es creen en imprimir amb rajos ultra violeta a més de ser una tecnologia més sostenible per al medi ambient fa que aquesta tècnica atregui cada vegada més empreses interessades a millorar les seves màquines d’imprimir amb tinta a força d’aigua.

En l’edició Fespa 2017 hem vist per primera vegada la possibilitat d’utilitzar aquesta nova tècnica en materials com a plàstics, polipropilè a més d’una qualitat d’impressió millorada.

Impressió en tecnologia UV LED

Una de les empreses més emergents del moment d’alta innovació i especialitzada en la producció de màquines d’impressió de gran format, NoeCha, han presentat la seva gran aposta dels pròxims anys. Una màquina d’impressió industrial d’alta qualitat que utilitza la tecnologia UV LED que permet imprimir en material rígid, amb qualitat fotogràfica i alta productivitat i rendiment.

Impressió per a disseny i decoració d'interiors

En la conferència Printeriors que dur més de mig dia organitzada per Fespa hem descobert un nou sector del qual es preveu una forta expansió en els pròxims anys: la impressió per a disseny d’interiors. La decoració d’interiors és Un dels sectors més creatius de la indústria de la impressió que ofereix infinites possibilitats en disseny i creació de llars.

Aquestes són algunes de les novetats més importants i d’interès que Fespa 2017 ha deixat després del seu pas per Hamburg. En Impremta Novagràfic seguirem treballant per poder oferir als nostres clients els millors materials amb acabats d’alta qualitat i estarem pendents d’una nova edició del Fespa 2018 per no perdre’ns cap avanç del món de la impressió.
No oblidin que en la nostra impremta situada a Vila-seca (Tarragona) els oferim tot un ventall de possibilitats tant en disseny, impressió òfset i digital, com en enquadernats i acabats.