Blog

29

Sep

Impressió òfset o impressió digital

La invenció de la impremta, va ser un gran avanç en el camí del coneixement, el seu ús és tan comú i habitual que ens costa imaginar que hauria passat si Gutenberg no hagués seguit el seu somni de fabricar una màquina capaç de realitzar còpies. L’evolució de la màquina de Gutenberg al llarg dels segles, ha aconseguit que avui en dia, el mercat de la impressió pugui oferir una varietat extensa per a la impressió comercial i particular de fullets, flyers publicitari, catàlegs, targetes, adhesius, llibres, revistes, cartells, invitacions de casament, llibres, etc.

Potser les tecnologies més conegudes i utilitzades són la impressió offset i la impressió digital, però de vegades pot resultar confús saber quina d’aquestes dues tecnologies d’impressió és més adequada per al teu projecte. En aquest article intentarem deixar clar quines són les diferències entre la impressió offset i la impressió digital i analitzarem les seves característiques, avantatges i inconvenients.

¿Qué és la Impressió digital?

La impressió digital imprimeix de forma directa l’ordre que rep des de l’ordinador, independentment de si és text o imatge. En el procés d’impressió no es disposa de planxes metàl·liques sinó d’unitats d’imatge fotoreceptores. El cost d’arrencada inicial de les impremta és molt més barat, obtenint uns costos d’impressió més econòmics.
Des Impremta Novagràfic aconsellem aquest tipus d’impressió als nostres clients que estan interessats a aconseguir tirades de baixa quantitat com flyers, targetes de vistes, etc.

¿Que es la Impresión offset?

La tecnologia òfset i la digital es distingeixen principalment pel volum de la feina que es vol imprimir. La impressió òfset reprodueix milers i milers de còpies d’alta qualitat en molt poc temps i en diferents materials com roba, cuir, paper metall, etc. Utilitza un sistema d’impressió tradicional, i necessita realitzar diversos processos per rebre la informació des de l’ordinador. La transmissió de la tinta al material que es vol imprimir es realitza per mitjà de planxes metàl·liques i una complexa maquinària composta per engranatges i rodets.

Les dues grans avantatges de la impressió òfset són la qualitat i la capacitat de reproduir milers de còpies en un temps relativament curt, a més que el preu s’abarateix a major quantitat d’exemplars.

¿Quin tipus d'impressió és la més adequada per al meu projecte?

En el moment de decidir-nos per la impressió digital o per la impressió òfset, és imprescindible determinar la quantitat de producte que volem obtenir i a quin tipus de públic ens volem dirigir. Si es vol arribar a un gran nombre de persones, ens haurem de decidir per la impressió òfset i si pel contrari volem fer una campanya curta i de forma segmentada el més adequat és la impressió digital.

Independentment de la tecnologia d’impressió que escullis per realitzar el teu projecte, amb Impremta Novagràfic aconseguiràs el millor resultat, en poc temps i amb la millor qualitat. Contacta amb nosaltres i t’ajudarem amb el teu projecte.