Blog

28

May

Imatge vectorizada? Millor, gràcies

Fa alguns anys vaig aprendre que és una molt mala idea preparar un fotomuntatge amb power point per a preparar un regal.

El problema del power point és que la imatge s’emmagatzema com el que es coneix com a mapa de bits i que després aquesta no és escalable.

En power point les imatges es guarden a 96ppp (punts per polzada). Mentre que per a imprimir necessitem entre 300ppp i 600ppp per aconseguir una bona qualitat d’impressió. És a dir, que les cares de les fotos continuin sent rostres amb cara i ulls.

El senyor dependent que em va atendre a la botiga em va explicar molt amablement que per poder aconseguir una bona qualitat havia de imprimir el treball que li havia lliurat amb el meu usb reduint 4 vegades de mida.

Mentre que el que jo volia era presentar un DIN3 m’anava a anar amb un DIN4.

Em va recomanar que me n’anés a casa i que aquesta vegada en lloc de treballar amb power point ho fes amb un programa una mica més seriós per a l’edició de fotografia.

I jo i la meva tossuderia ens vam anar de tornada cap a casa decidits a refer tot el projecte 4 vegades més gran.

Què és una imatge vectorizada?

Una imatge vectorizada és una imatge parametritzat matemàticament de manera que aquest es pot fer més gran tant com es vulgui sense perdre qualitat final.

Les imatges vectoritzades entre moltes coses:

  • ocupen menys espai d’emmagatzematge que els mapes de bits.
  • no perden qualitat a l’ésser redimensionades.
  • la imatge (denominada objecte) es pot reciclar en futurs projectes.

És a dir, que el senyor de la botiga hagués pogut fer més gran el projecte amb una simple operació però amb el meu projecte no podia fer-ho.

El format vectorial és ideal per a:

  • logos corporatius
  • lones publicitàries
  • gran format

Programes per treballar amb imatge vectorial

El Paint, el word i el power point no són vectorials.

¿I el photoshop? Tampoc.

Alguns programes populars per treballar imatge vectorial són Affinity Designer, Corel Draw, Adobe Indesign, Gravita Designer, Inkspace, Vector Magic, Inkscape i Adobe Illustrator.

Estimat lector,

¿La teva imatge corporativa està vectorizada? De contractar-la a un dissenyador mai oblidis demanar-li el material degudament vectoritzat.

Recordeu que Impremta Novagràfic seguim a la vostra disposició per les vies habituals de contacte.

You must be logged in to post a comment.