Blog

31

Jul

DIN A4. Per què?

Avui en dia ens referim als diferents formats de fulles amb la nomenclatura: DIN A i un número. Però: d’on ve aquesta nomenclatura i per què aquestes dimensions i no unes altres?

El 1922, el Deutsches Institut für Normung (Institut Alemany de Normalització) va elaborar la norma DIN 476, que regulava les mesures dels diferents formats de paper (de les sigles d’aquest institut prové la denominació DIN). En aquest moment es va definir, per exemple, que les mesures d’un DIN A4 serien de 210 per 297 mm. Però per què estas mesures i no altres? Igual que amb el metro es va agafar una mesura de referència, en el cas del paper també, i en aquest cas es va utilitzar el DIN A0 com a format de referència, que compleix les següents característiques:

  • La seva àrea era de 1m2.
  • La longitud d’un costat del paper era el doble de l’altra.

D’aquesta manera, al tallar el paper per la meitat del costat més llarg es va aconseguir obtenir un format que seguia complint la característica de que les mesures d’un costat eren el doble que les de l’altra. El format obtingut es va denominar amb el següent número correlatiu (A1, A2, A3 …)

Des del DIN A0 (841 per 1189 mm) fins al DIN A10 (26 per 37 mm) existeixen múltiples formats de paper dels que disposem per adaptar-nos millor possible a les seves necessitats. Necessita realitzar un díptic, tríptic, una revista …? Posi’s en contacte amb nosaltres i l’assessorem per triar l’opció que millor s’adapti a les seves necessitats.

Font: sabercurioso.es